Van bad naar douche met Acryl

Van bad naar douche met Acryl


EEN BEKNOPT OVERZICHT VAN HOE WIJ TE WERK GAAN


Volg ons hieronder mee doorheen ons werk en ontdek hoe snel en effiënt wij te werk gaan.
De voordelen van werken met Acryl hebben bijna geen grenzen....

De overschakeling van een bad naar een inloopdouche in acryl gaat heel snel. Binnen de 2 dagen worden de werkzaamheden uitgevoerd, en dit gebeurt met een minimum aan overlast voor u. Hier vindt u in 10 stappen hoe wij te werk gaan. Zo heeft u een idee welke werken er bij u thuis zullen uitgevoerd worden.


Uw huidige bad, de plaats waar uw douche komt

Bij het vervangen van uw bad door een inloopdouche is één aspect noodzakelijk: er moeten zowel aansluiting van water als een afloop aanwezig zijn. Meestal is dit wel zo als u uw douche op de plaats van uw huidige bad plaatst.

Als de nodige toevoeren voor water en een afloop aanwezig zijn, dan kan in principe elke bad vervangen worden door een mooie en ruime inloopdouche.


Uw bad wordt weggehaald

De tegels rond het bad worden verwijderd en het bad wordt weggehaald. Als er chape ligt, wordt deze ook weggebroken. Wij starten namelijk graag van een mooi vlak oppervlak. Bij het weghalen van uw bad gaan wij zeer zorgvuldig te werk zodat er geen tegels van de vloer of van de muren worden beschadigd.

Wij garanderen ook dat de bestaande leidingen niet worden geraakt. Wij ruimen het puin netjes op. Als uw badkamer zich op een verdieping bevindt, wordt voor het wegruimen van het puin eventueel een ladderlift ingeschakeld.


Leidingen van watertoevoer en afloop worden aangepast

De watertoevoer en de afloop voor uw douche moeten op een andere plaats komen dan waar ze zich bevonden voor uw bad. Hiervoor worden de leidingen zorgvuldig doorgeslepen.

Er worden sleuven in de muren en de grond geslepen en de leidingen worden doorgetrokken naar de juiste plaats voor uw douche. De nieuwe leidingen lopen doorheen de bestaande tegels aan uw muren.


Dichtchappen van de vloer onder de douche

Nu wordt de vloer onder de douche voorbereid. In tegenstelling tot gewone douchebakken die op poten staan en rechtstreeks op uw vloer worden geplaatst, plaatsen wij volledig waterpas aangebrachte chape waarop uw douchebak wordt verlijmd. Dit geeft een veel stabielere ondergrond dan pootjes van een douchebak. Wij kiezen ook voor chape in plaats van PU schuim. PU schuim is wel goedkoper dan chape, maar is niet zo duurzaam en gaat daardoor veel minder lang mee. Met PU krijgt u na een aantal jaren problemen omdat het PU schuim verduurt en uw douchebak begint te verzakken. De chape is sneldrogend en is binnen een uur al hard. Op die manier is het mogelijk om uw douchebak in 1 dag te installeren.

De douchebak Daxstone die wij bij u plaatsen is een Belgisch product, en uniek voor Bathman ontwikkeld. De doucheplaat is verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor 3 m lengte en 1.2 m breedte. De dikte van de douchebak is 3 cm.

Voorbereiding van het lijmen van de doucheplaat

Als de chape hard is, wordt de douchebak vastgelijmd op de chape. Hiervoor gebruiken wij Flexlijm. Dit is een lijm van zeer hoge kwaliteit en speciaal ontworpen voor dit soort werken.

Er wordt zowel op de vloer als op de doucheplaat lijm aangebracht, waardoor er een zeer sterke dubbele laag lijm ontstaat.


De doucheplaat wordt geplaatst

Nu komt de doucheplaat op de chape. De douchebak wordt in standaardmaten geleverd maar wordt ter plaatse volledig op maat van uw badkamer gemaakt. Het is namelijk niet zo eenvoudig om de doucheplaat correct in de nis te plaatsen. Daarom doen wij dit ter plaatse en passen uw douchebak aan aan de situatie van uw badkamer.

Aan de doucheplaat wordt standaard een overlengte voorzien. Deze kan aan beide zijden ingekort worden tot wel 3 cm. Zo past de doucheplaat altijd perfect tussen uw muren, en dit met een minimum aan overmaat/speling. Op die manier is er zo weinig mogelijk siliconen nodig om het geheel af te sluiten. Dit geeft een nog mooiere en strakkere afwerking van uw doucheplaat. De doucheplaat is van zeer hoogwaardig materiaal, namelijk krasbestendig HPL van Arpa op een aluminium constructie. Dit is een licht materiaal maar is uiterst sterk. Het is zowel bestand tegen zuren als tegen zonlicht. Zo blijft uw douchebak nog heel wat jaren zijn oorspronkelijke klasse uitstraling behouden. De doucheplaat heeft een antisliplaag, wat de kans op uitglijden tot een minimum beperkt. U kunt uw doucheplaat kiezen in verschillende kleuren: zwart, wit, bruin en beige.

De diepteverschillen in de muren worden weggewerkt

In geval u bijvoorbeeld een schuine muur wilt wegwerken, of uw muren zijn ongelijk, dan werken wij de diepteverschillen in uw muren weg. Hiervoor plaatsen wij een watervaste wedi plaat. Deze plaat is zeer hard en bovendien is een wedi plaat ook warmte-isolerend. Deze plaat kan op elke ondergrond geplaatst worden. Hierbij wordt gelijkgewerkt met de bestaande tegels.

De Acrylwanden worden geplaatst

Op elke wand wordt een acryl plaat aangebracht. Acryl platen kunnen gemonteerd worden op 3 wanden (U-opstelling) of op 2 wanden (L-opstelling), dit naargelang de situatie in uw badkamer. Voordat de platen worden geplaatst, wordt er een aluminium winkelhaak gelegd. Hiermee wordt waterinfiltratie vermeden, mocht er toch water tussen de silicone kit doorsijpelen.

Met deze methode wordt uw douche voor 100% waterdicht. Hierna wordt alles nauwkeurig afgekit.


De afwerking van uw inloopdouche

De kranen en douchekop worden aangebracht en er wordt bijvoorbeeld een glazen douchescherm aangebracht indien u dit wenst. Alles wordt netjes opgeruimd. Uw inloopdouche is klaar. De inloopdouche is volledig op maat gemaakt van de beschikbare ruimte, waar vroeger uw bad was.

De beschikbare ruimte wordt maximaal benut waardoor er een groot ruimtegevoel in uw badkamer gecreëerd wordt. Uw douche, en daarmee ook uw badkamer, krijgen hierdoor een grote allure.


INLOOPDOUCHE IN ACRYL

Met een mooie inloopdouche krijgt uw badkamer een moderne uitstraling en het is net of u veel meer ruimte hebt in uw badkamer. Het werk op zich duurt slechts 2 dagen. Zo hoeft u uw badkamer niet te lang te missen.

Als u de ‘voor’ en ‘na’ foto’s op onze bekijkt, merkt u dat het vervangen van een bad door een inloopdouche uw badkamer een totaal andere look geeft.


Wanden worden voorbereid (lijmen) voor het plaatsen van acrylwand

Op de wanden waar een acrylwand dient te komen, wordt lijm aangebracht. Wij gebruiken hiervoor Fix All (Soudal), een zeer sterke lijm van hoge kwaliteit. Er wordt ruim voldoende lijm aangebracht zodat de platen niet los kunnen komen. De acrylplaten zijn enerzijds heel sterk, maar zijn anderzijds licht en makkelijk te bewerken. Ze worden ter plaatse volledig op maat gesneden. Zo wordt uw douche helemaal op maat gemaakt en wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld een schuin dak of insprongen in uw muren.

Acrylplaten zijn zeer sterk en flexibel. Ze zijn buigbaar zodat ze niet breken. Daardoor heeft u nooit scheuren in uw wanden. De platen hebben geen voegen of naden zoals tegels of andere platen. Hierdoor is de kans op lekken miniem. En bovendien heeft u geen kalkaanslag in de voegen, wat uw douche nog hygiënischer maakt. Deze acrylplaten zijn makkelijk in onderhoud: met een vochtig doek en een licht sopje maakt u de wanden van uw douche schoon. De platen zijn enkel in wit te verkrijgen. Wit past uitstekend bij elke stijl van woning en doet uw badkamer nog ruimer lijken.

LOOPTIJD PROJECT


Dit allemaal doen wij in een tijdspanne van 2 dagen


Vrijblijvend een Gratis offerte voor Uw Bad naar Douche

Gratis Offerte Ontvangen

Call Now Button